Olej z pestek granatu 100ml Olvita Ocena produktu:

od 20,00 PLN

oszczędzasz do 16%

  • Producent: Olvita
  • Kategoria: Oleje, oliwy i octy

Olej pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno pestek granatu. W kuchni użytkowany jest jako dodatek do różnorodnych potraw lub do bezpośredniego spożycia. Spożywamy go wyłącznie na zimno.

W kosmetyce natomiast olej z pestek granatu stosuje się do pielęgnacji skóry dojrzałej i z przebarwieniami. Olej ten nawilża, odżywia skórę i ją koi oraz chroni ją przed zgubnymi promieniami słonecznymi, a także hamuje procesy starzenia.

elementy: 100% olej z pestek granatu tłoczony na zimno nieoczyszczony.

Sposób wykorzystania i użycie:

W kuchni: do sałatek, potraw lub bezpośredniego spożycia. Należy spożywać 2 łyżeczki dziennie.

W kosmetyce: stosować bezpośrednio na skórę.

Po otwarciu olej należy przechowywać w lodówce.

Informacja o alergenach: produkt może zawierać gluten, sezam, soję, orzechy: ziemne, włoskie, makadamia, migdały.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Oleje, oliwy i octy